Limburgradar januari 2021

Starters

Opnieuw forse toename van het aantal starters

Nadat de eerste coronagolf was gaan liggen, vonden heel wat Limburgers de tijd gekomen om een eigen onderneming op te starten. 2.489 ondernemingen zagen in de maanden juli, augustus en september het levenslicht in Limburg. Enkel het 1e kwartaal van 2020 doet de afgelopen jaren beter. Dat indrukwekkende aantal is een stijging met maar liefst 25,6% tegenover het 3e kwartaal van 2019. Ook in Vlaanderen bleek afgelopen zomer een vruchtbare periode om een eigen onderneming op te starten, al bleef de toename hier iets bescheidener dan in Limburg (+20,1%).

De ronduit indrukwekkende startersaantallen in Limburg in het 1e en 3e kwartaal van 2020 compenseren ruimschoots het mindere 2e kwartaal waardoor we ook in 2020 weer op weg lijken naar een nieuw startersrecord in onze provincie. Al is het nog even wachten op de officiële statistieken hieromtrent, aangezien de tweede coronagolf in het 4e kwartaal mogelijk nog roet in het eten kan gooien.

 

De meest recente starterscijfers op maandbasis kan u raadplegen in de Coronamonitor van POM Limburg

Op de hoogte blijven?

Wenst u via mail op de hoogte gebracht te worden wanneer een nieuwe editie van de Limburgradar verschijnt?

Schrijf je hier in

Wat is de “Limburgradar"?

Met de Limburgradar brengt POM Limburg op kwartaalbasis de evolutie van de economische activiteit in de provincie Limburg in kaart. Raadpleeg de Limburgradar via de verschillende thema’s.

Downloaden