Limburgradar januari 2021

Conjunctuurcurven Nationale Bank

Nadat de Limburgse conjunctuurcurve in juni 2020 een absoluut dieptepunt bereikte, begon in de daaropvolgende maanden gestaag de klim terug naar boven. Nu al is duidelijk dat het nog enige tijd zal duren alvorens het ondernemersvertrouwen opnieuw volledig hersteld zal zijn. Zo zien we in de Belgische curve dat er zich al een duidelijke vierkantswortel begint af te tekenen. Het ondernemersvertrouwen herstelde zich daarbij snel tot op een niveau dat nog steeds beduidend lager lag dan voor de uitbraak van Covid-19. Vervolgens, in de maanden voor de tweede coronagolf, ging de curve over in een eerder zwak stijgende lijn. Vermoedelijk zal ook die tweede golf alweer een rem zetten op het ondernemersvertrouwen.

Op sectoraal niveau in Limburg lijken vooral ondernemingen in de industrie na de eerste coronagolf snel terug wat vertrouwen te winnen in de economische activiteit. Ook het ondernemersvertrouwen in de handel ging in de zomermaanden licht omhoog, in tegenstelling tot dat van de bouwsector en van de dienstverlenende bedrijven.

Sectorale conjunctuurcurven Limburg

Op de hoogte blijven?

Wenst u via mail op de hoogte gebracht te worden wanneer een nieuwe editie van de Limburgradar verschijnt?

Schrijf je hier in

Wat is de “Limburgradar"?

Met de Limburgradar brengt POM Limburg op kwartaalbasis de evolutie van de economische activiteit in de provincie Limburg in kaart. Raadpleeg de Limburgradar via de verschillende thema’s.

Downloaden